agonia
portugues

v3
 

Agonia.Net | Regras | Mission Contato | Participar
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Artigo Comunidades Concurso Crônica Multimídia Pessoais Poesia Imprensa Prosa _QUOTE Roteiro Especial

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Textos do mesmo autor


Traduções deste texto
0

 Comentários dos membros


print e-mail
Visitas: 1104 .An Elephant Sitting Still (2018)
artigo [ Arte ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
por [abcdefghi ]

2018-12-27  | [Este texto deve ser lido em romana]    | 

An Elephant Sitting Still este o imagine lungă de patru ore, răbdătoare, care face posibilă introducerea noastră înăuntrul acesteia. Filmul absoarbe lent pe oricine, folosindu-se de realitatea credibilă construită de regizorul chinez Bo Hu. Sunetul este atât de clar, încât prinde și manifestările unei liniști de nesuportat. Zgomotul pe care îl fac pașii prin pietriș se intensifică, de parcă totul s-ar petrece în peștera timpanului. De aceea e important să vedem filmul cu căștile în urechi, dacă nu la cinema.

Acțiunea se desfășoară pe mai multe planuri, împreunate într-o lume descurajantă cu un fundal muzical posomorât. Într-o Chină dureroasă și alertă, cel care atrage atenția este un elefant care se zvonește că ar sta toată ziua. Elefantul este un element foarte ofertant în cinematografie, fiind folosit încă din 1980 de David Lynch în The Elephant Man, până în 2014 în Elephant Song, unde Michael Aleen (personaj jucat de Xavier Dolan) este într-o legătură strânsă cu amintirea unui elefant sfârșit. Aici elefantul reprezintă punctul spre care se îndreaptă viețile oamenilor care vor să evadeze din mizeria în care au trăit, în care a mai rămas o formă de speranță nedeslușită. Această formă de a spera abia mai rezistă printe atâta durere, resemnare și nihilism : “- Don’t be good-for-nothing when you’re at my age. – What’s the difference if you’re of any use?”.

Sunt multe cadre lungi cu focalizare pe spatele oamenilor în timp ce merg – fundalul greu de distins din față reprezentând inevitabilul sau consecințele neștiute ale formelor diverse luate de prezent. După toată această luptă neîntreruptă cu existența (infestată de nedreptate), va putea umanitatea să-și facă văzută trompa?

.  |


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Portal de Literatura, Poesia e Cultura. Escreva e desfrute os artigos, crônicas, prosa, poesia clássica e concursos. poezii
poezii
poezii  Busca  Agonia.Net  

A reprodução de qualquer material sem a nossa permissão é estritamente proibida.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Regras para publicação e de privacidade

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!